Welke dampkap is de perfecte voor jouw keuken?

Keukengeurtjes hou je uit je huis met een goede dampkap. Maar welke kies je? Want het aanbod is veel uitgebreider dan je denkt. Hoe groter jouw keuken, hoe meer afzuigcapaciteit je moet voorzien. Is er geen luchtafvoer naar buiten voorzien, kan je een dampkap met recirculatie kiezen.


Headfree dampkap

Deze dampkap hangt niet boven je hoofd, maar wordt verticaal bevestigd aan de wand voor je. In combinatie met een groot afzuigvermogen zorgt dat voor veel bewegingsvrijheid tijdens het koken. De uitvoering in zwart glas past perfect bij je inductie of keramische kookplaat.


Plafonddampkap

Heb je een kookeiland maar wil je liever niet dat er een dampkap te zien is in je open keuken? Een plafonddampkap wordt strak in of tegen het plafond gemonteerd. Deze minimalistische oplossing creëert een extra ruimtelijk gevoel in je interieur.


Telescopische dampkap

Dit type dampkap wordt mooi weggewerkt in de kast boven je fornuis. Wanneer je kookt, schuif je het uittrekbaar scherm naar voren en wordt de lucht wordt afgezogen. Resultaat: je dampkap is zo goed als onzichtbaar wanneer je het toestel niet gebruikt.


Wandschouwdampkap

Deze dampkap wordt tegen de muur gemonteerd. Je vindt ze in heel wat verschillende uitvoeringen – schuin, recht, plat, minimalistisch of net zeer aanwezig - dus helemaal in de stijl die je wenst voor je keuken. Je kan de afgezogen lucht via een afvoer naar buiten leiden, maar bij heel wat modellen is recirculatie eveneens een optie.


Werkbladdampkap

Euh, waar is de dampkap? Wel, deze innovatieve dampkap zit helemaal weggewerkt in het werkblad. Wanneer de dampkap niet werkt, is de afzuigunit niet zichtbaar. Je schuift ze enkel naar boven wanneer je ze nodig hebt. Handig en zeer esthetisch.