Wat is een warmhoudlade?

Heb je nog nooit gehoord van een warmhoudlade? Je bent niet de enige, want dergelijke lades zijn momenteel nog niet in veel keukens te vinden. Maar wedden dat je er graag eentje wil, eenmaal je de voordelen ervan kent?


Waarvoor dient het?


De naam zegt precies wat het is: een warmhoudlade is een lade waarmee je gerechten kan warmhouden. Maar de ene warmhoudlade is de andere niet. Sommige kunnen enkel gerechten warm houden, maar je hebt ook warmhoudlades waarin je gerechten kan opwarmen.


Compact


Een warmhoudlade is een inbouwtoestel voor de keuken. Zo’n lade is meestal niet groot, zodat ze niet al te veel ruimte inneemt. Vaak wordt een warmhoudlade netjes onder de oven of de magnetron ingebouwd. Het design is erg belangrijk, want het moet goed passen bij je andere keukenapparaten.


Voordelen


Heb je een huisgenoot die vaak later thuiskomt en apart eet? In dat geval is een warmhoudlade erg nuttig om een schotel eten warm te houden. Ook wanneer je een gerecht langzaam wil garen, is een warmhoudlade ideaal. Je hebt dan wel een type nodig dat ook geschikt is om gerechten op te warmen, maar zo beschik je meteen over een extra keukenapparaat waarin je iets kan klaarmaken. Uiteraard is een warmhoudlade ook handig voor het rijzen van gistdeeg, het ontdooien van ingevroren eten en het verwarmen van vaatwerk.